Dannebrog – Historien om et nationalt symbol

125 kr.

197 på lager

Beskrivelse

I forbindelse med 800-års jubilæet for Dannebrog har Dannebrogs-Samfundet og Velux-fonden støttet en omfattende og opdateret bog om vores flag:


Dannebrog – historien om et nationalt symbol

Bogen redegør for Dannebrogs anvendelse gennem tiderne og er rigt illustreret: Først var det udelukkende kongens flag, derefter blev det tillige statens for i vor tid at kunne anvendes af alle som folkets flag. I dag anvendes det i alle disse kategorier. Bogen redegør for myten omkring flaget og for den dokumenterede anvendelse siden midten af 1300-tallet, noget der gør Dannebrog til verdens ældste ibrugværende nationalflag.

Fremkomsten af flagdage omtales ligesom de forskellige politiske holdninger til flaget. Et særligt kapitel omhandler den poesi, der er
udsprunget af flaget og dets sammenhæng med vor historie. En fyldig litteraturliste gør det muligt selv at fordybe sig yderligere i flagets historie.

Bogen udkom første gang i 2006. Den foreliggende udgave er revideret og udvidet således at vi også får en vinkel på de senere års udenrigspolitiske krise.

Omtale

Flensborg Avis v/Hans-Christian Davidsen
Flensborg Avis’ kulturredaktion har valgt »Dannebrog – Historien om et kristent og nationalt symbol« som »Månedens bog« i september. De har tilmed lavet en videopræsentation som du kan se her.

Den Korte Avis v/Torsten Dam-Jensen
“Denne smukke bog bør stå i mange danske hjem som en kær påmindelse om, at vi har verdens ældste og smukkeste flag! Den er skrevet med en dygtig pen og et bankende, varmt, dansk hjerte”

Pris

Den udgave, du læser om her, er for ikke-medlemmer.
Hvis du vælger at blive medlem kan du købe bogen til 125 kr.
Bliv medlem her.

Bogen kan også afhentes på vores landskontor i Brøndby – så sparer du portoen.

Om forfatteren
Forfatteren er Hans Christian Bjerg (f.1944). Historiker og forfatter. H. C. Bjerg er tidligere overarkivar i Rigsarkivet og var 1974-2016 Søværnets historiker, og 1992-2006 forbundsformand for Danmarks Gymnastik Forbund.

H. C. Bjerg har bl.a. også skrevet udgivelserne Vaj højt, vaj stolt og frit – sange om Dannebrog samt Historien om Dannebrog (en kortere gennemgang af flagets historie).

Yderligere information

Vægt 570 g
Størrelse 21 × 20 × 1,8 cm
Forfatter

Hans Christian Bjerg

ISBN

978-87-7070-664-3

Du kunne også være interesseret i...