Forside

Valdemars fejringen blev en succes, trods regnen.

11 faner og ca. 30 deltager fulgte Morsø Garden gennem Skives gader, da der var kaldt til fejring og uddeling af faner.

Vi mødtes traditionen tro på Posthus Torvet og gik derefter gennem Adelgade – Østergade – Torvegade – Nordbanevej -Nørregade – Frederiksgade – Asylgade til den Røde Kirke.

Et planlagt stop på Rådhus Torvet blev aflyst pga. regnen, ligesom en kort musiceren ved kirken også blev aflyst.

Under gudstjeneste holdt sognepræst, Jesper Hornstrup, en blændende tale for flaget og formanden for DS Skive, Preben Sloht, uddelte faner til Nr. Søby IF og FDF Stoholm. Jesper gav hver fane et vers med diplomet og efter gudstjenesten blev fanerne ført ud uf Jesper og Preben.

Fanerne fortsatte med Morsø Garden i front til Veteran Caféen, hvor den var vært ved kaffe, te, sodavand og friskbagt kage.

En stor tak til Skive Sogn og Veteran Café Skive.

Tak til alle deltagerne for jeres deltagelse og gode humør trods den kraftige regn.

Vi ses i 2025.

Velkommen til Danmarks-Samfundets lokalforening Skive.

Opdateret: 17.04.2023.

NB! Der er nu udsendt informationsskrivelse til alle de foreninger, klubber, grupper mm. vi har kendskab til. Denne indeholder foreløbigt program og links til medlemskab og ansøgning om flag og fane. Hvis din forening mm. ikke har modtaget denne, så send venligst en mail til formanden, så vil i modtage materialet samt invitation til årets fejring af Valdemarsdagen, torsdag den 15. juni 2023, kl. 1800. Vi glæder os til at se jer alle og meget gerne mange nye – også modtagere af flag og faner.

Vi begynder nu planlægningen af årets fejring af Valdemarsdagen, torsdag den 15. juni 2023. Vi vil som sidste år mødes på Posthustorvet og med musik i spidsen, marchere til Skive Kirke, hvor der afholdes en Valdemarsgudstjeneste.

Her vil der blive tildelt faner og flag og efterfølgende bliver der en kammeratlig sammenkomst med kaffe.

Det er nu din forening skal ansøge om tildeling af fane eller flag og det sker ved, at gå ind på forsiden af Danmarks-Samfundets (DS) Hjemmeside, via pinden “Vil du vide mere” og skrolle ned til Ansøgning om Fane eller flag. Ansøgningsfrist er den 1. maj for tildeling til Valdemarsdagen i 2023.

Bemærk! Hvis du eller din forening ikke er medlem af DS, så meld dig/jer ind inden ansøgningen fremsendes. Det øger chancen for at komme i betragtning, da faner/flag tildeles efter det til rådighed værende beløb for hvert år i prioritetsorden – medlemmer – andre. Du finder tilmelding som ovenfor, benyt pind “Bliv medlem”.

Har du spørgsmål så kontakt formanden for yderligere information. På gensyn den 15. juni i Skive.

Nyheder

VALDEMARSDAG 2023

Med 11 fremmødte faner blev dagen igen en succes. Da det nu er andet år i træk vi afholder Valdemarsdag i Skive må vi sige, at det igen er blevet en tradition. Fanerne mødtes på Posthus Torvet og dannede marchkolonne efter Morsø og Skive Garderne, der i år var gået sammen om at levere musikken Læs mere…

Referat af stiftende generalforsamling.

Skive, den 27. september 2022 Referat af stiftende generalforsamling. Der var mødt 7 personer, repræsenterende 5 foreninger, frem til stiftende generalforsamling i Danmarks Samfundets Lokalforening Skive, mandag den 26. september 2022, kl. 19 i FamilieHuset, Asylgade 4, 7800 Skive. Der var afbud fra 2 fg. Bestyrelsesmedlemmer. Der blev behandlet følgende: Dagsorden 1. Valg af dirigent. Læs mere…

Se øvrige nyheder...