Invitation: Faneborg for HM Dronningen 10. september

Kære forening, organisation med flere.

Vær med til at fejre Hendes Majestæt Dronningens Regeringsjubilæum lørdag den 10. september 2022. I den forbindelse ønsker Danmarks-Samfundet (DS), at opstille en faneborg sammen med en lang række andre foreninger og organisationer.

Alle er velkomne til at deltage i faneborgen med deres dannebrogsfaner så HM Dronningens karettur igennem København bliver så festlig som mulig.

Danmarks-Samfundet beder jer derfor om, såfremt I ønsker at være med, at stille med jeres dannebrogsfane, en fanebærer og en fanevagt.

Den Kongelige Eskorte kører fra Amalienborg den 10. september ca. kl. 1230. Derfra køres af rute således at Kongens Nytorv passeres og videre ned af Strøget ca. kl. 1240.

Faneborgen opstilles fra Kongens Nytorv og ned af Strøget, DS faner mødes foran Magasin du Nord (modsat det Kongelige teater) kl. 1130 og det er det tidspunkt der er jeres mødetid.

Tilmelding til deltagelse skal ske til Danmarks-Samfundets landskontor på e-mail ds@danmarks-samfundet.dk senest fredag den 26. august 2022. Eventuelle spørgsmål kan ligeledes rettes til landskontoret også på telefon 24 46 81 26.

Vi håber på et stort fremmøde af faner til denne fejring.

 

Danmarks-Samfundet kan desværre ikke give støtte til transportudgifter o.a.

I ønskes alle en fortsat god sommer og forhåbentlig på gensyn den 10. september.

Med venlig hilsen,

Bjarne Erbo Grønfeldt

Landsformand


Klik her for download af invitationen

Nyhedsbrev nr. 2 2022

Så er et fyldigt nyhedsbrev på banen.

Vi kommer omkring faneoverdragelser landet over, faneborg for Dronningen, indspark fra vore lokalforeninger ikke mindst den nye lokalforening på Lolland-Falster, årsmøderne i Sydslesvig og meget andet.

I anledning af Hendes Majestæt Dronningens Regeringsjubilæum opstiller Danmarks-Samfundet lørdag den 10. september 2022 en faneborg på Kongens Nytorv i København – se mere på side 7.
Tilmelding på mail: ds@danmarks-samfundet.dk senest 26. august 2022

C’est formidable …

Årsregnskab for 2021

Jævnfør Slots- og Kulturstyrelsen skal Danmarks-Samfundets årsregnskab være tilgængeligt via vores hjemmeside.

Det er hermed gjort.

Årsregnskabet for 2021 samt tidligere flagregnskaber kan findes i menuen “Hvem er vi -> Regnskaber” eller via nedenstående link:

Regnskaber

Klar til Historiske Dage 2022

Så slår Historiske Dage 2022 dørerne op og Danmarks-Samfundet er klar.

Få et sus på de historiske vinger og besøg os på stand nr 46 i Øksnehallen/København.

Dannebrogsviden: 10 spørgsmål med svar om brug af Dannebrog

Dannebrogsviden handler om brug af Dannebrog

Det nationale videncenter om Dannebrog har i 2021 besvaret mange vigtige flagfaglige spørgsmål om Dannebrog og hvordan Dannebrog bør  anvendes.
Denne udgave af Dannebrogsviden rummer 10 spørgsmål med svar.
Spørgsmålene har været sendt til besvarelse i videncenteret. De 10 svar er en bearbejdet og forkortet udgave af den flagfaglige besvarelse som spørgeren har fået tilsendt.

Danmarks-Samfundet igen på Historiske Dage

I dagene 26. – 27. marts gennemføres Historiske Dage i Øksnehallen, Halmtorvet 11 i København. Danmarks-Samfundet deltager med en spændende og bemandet udstilling om foreningens arbejde og om at anvende Dannebrog korrekt.

Historiske Dage har hele historien under samme tag. Museer, arkiver, foreninger, forlag og medier uden at begrænse historien til én periode, begivenhed eller tematik. Historiske Dage tilbyder det bedste inden for formidlingen af historien i al sin mangfoldighed.

Historiske dage er åbent lørdag kl. 10-18, søndag kl. 10-17. Der sælges kun billetter online – også på dagene. Pris pr. dag: 150 kr. (studerende: 125 kr.).

Vi glæder os til at se jer og få en snak om Dannebrog på stand 46 som er placeret 2. række til højre for hovedindgangen. Gå efter Dannebrogsflaget.