Presse

Pressekontakt

Ernst A. Jønsson

Sekretariatsleder
Telefon: +45 41261260
Email

Pressemeddelelser

Her kan du se pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet.

Fakta om os

Dannebrogs-Samfundet er stiftet i 1908 i en periode præget af den internationale spænding forud for 1. verdenskrig og af nationale politiske brydninger. Dette fik en kreds af borgere til at danne DanmarksSamfundet med det hovedformål at styrke det nationale sammenhold på et upolitisk grundlag.

Dannebrogs-Samfundet har med baggrund i den danske kulturtradition, til formål at udbrede kendskabet til og anvendelsen af Dannebrog som et nationalt symbol for dansk kultur, fællesskab og identitet.

Dannebrogs-Samfundet er landsdækkede har en række lokalforeninger landet over og over 2000 medlemmer.

Organisationen er nok mest kendt for den årlige landsindsamling den 15. juni, der samtidig bliver kaldt Valdemarsdag, ligesom det lille flag, der sælges, har betegnelsen Valdemarsflaget. De indkomne midler bliver fortrinsvis brugt til anskaffelse af flag- og fanemateriel, som skænkes til organisationer, primært de to store grupper af ungdomskorps samt idrætsforeningerne – og desuden til en noget mindre gruppe bestående af bl.a. pensionistforeninger, soldaterforeninger, folkedansere, skoler og børnehaver, danske foreninger i udlandet og mange andre spredt i befolkningen i bred forstand. Disse gruppers virke er stadig præget af, at de viser flaget herhjemme og i udlandet til gavn for Danmark.

Gennem de første snart 100 år er der indsamlet ca. 22 mio. kr., som er brugt til anskaffelse af godt 70.000 faner og et tilsvarende antal flag. Dannebrogs-Samfundets styrke ligger dels i den baggrund, der altid vil være til stede, når der virkes for landets samlende symbol, dels i at arbejdet udføres uden en betalende medlemskreds. Opgaverne løses af en frivilligt arbejdende kreds af unge og ældre, der slutter op om flagsalget, som er den nødvendige økonomiske baggrund for vort virke. Desuden varetager Dannebrogs-Samfundet flagets interesser bl.a. ved udgivelsen af publikationer m.v.

Det er os der passer på Dannebrog – Folkets flag.

Fakta om Dannebrog 800

Konceptet omkring Dannebrog 800 er sat i verden i anledning af 800 året for Dannebrogs fald i Estland. Dette jubilæum fejrer vi med arrangementer over hele landet samt i Estland, med bøger, jubilæumsartikler og med fokuseret indhold på hjemmesiden dannebrog800.dk, på Facebook og med en app.

Organisationen Dannebrogs-Samfundet står bag disse initiativer og samler trådene for en lang række aktiviteter i 2019. Det hele kulminerer 15. juni med festligholdelse landet over samt ydermere i Tallinn i Estland hvor Dannebrog som bekendt dalede ned for 800 år siden.

Protektor: Hans Kongelige Højhed Prins Joachim